Edukacija u prvom planu: Zavidovićki volonteri uzeli učešće na kampu u Kalesiji

Datum objave: 30.11.2023

Crveni križ Kalesija organizovao je Kamp mladih pod nazivom “Klimatske promjene” u Edukativnom centru Dubnica u Kalesiji a na kampu su učešće uzeli i volonteri Crvenog križa Zavidovići.

Tokom  kampa, volonteri su sudjelovali u raznolikim radionicama i predavanjima koja su istraživala teme diseminacije, ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća na području općine Kalesija, klimatskih promjena, zbrinjavanja stanovništva tokom prirodnih nesreća te važnosti uloge Crvenog križa u kriznim situacijama. Istaknuti predstavnik vatrogasne stanice općine Kalesija podijelio je sa volonterima svoje dragocjeno iskustvo i znanje o suprotstavljanju šumskim požarima, poplavama i klizištima.

Unatoč ozbiljnim temama, kamp je također pružio vrijeme za opuštanje i zabavu. Volonteri su se zajedno zabavljali kroz razne igre, pri čemu je igra “Impuls” posebno istaknuta. Kulturni dio programa uključivao je i posjet koncertu popularnog Amela Ćurića. Crveni križ Zavidovići dobio je i zasluženu zahvalnicu za svoj predan rad i aktivno sudjelovanje u kampu. Odlazeći kućama, volonteri su sa sobom  ponijeli nova prijateljstva, iskustva i dublje razumijevanje važnosti Crvenog križa.

Nastavite pratiti naše aktivnosti jer nas čeka još mnogo zajedničkih događaja sa ciljem izgradnje otpornije i ujedinjenije zajednice.