Gimnazija i Prva osnovna škola pobjednice takmičenja iz pružanja prve pomoći u Zavidovićima

Datum objave: 30.11.2023

U Zavidovićima je 24.04.2023.godine održano Gradsko takmičenje osnovnih i srednjih škola u pružanju prve pomoći.  Drago nam je da su se na takmičenje odazvale sve škole, odnosno 6 osnovnih i 3 srednje škole koje su mjesecima aktivno pripremale svoje ekipe kako bi na ovom takmičenju ostvarile što bolji plasman. Sve ekipe su pokazale zavidno znanje iz prve pomoći a to znanje ocjenjivala je komisija u sastavu: dr. Mirsad Čamdžić, dr. Adnan Jupić i certificirani instruktor prve pomoći i volonter Kenan Fehrić.

Potrudili smo se da takmičarima ponudimo zanimljiv sadržaj, odnosno poligone na kojim su inscenirane povrede čiji je cilj bio da ih motiviše još više za kvalitetnije izučavanje i savladavanje elementarnih znanja i vještina u pružanju prve pomoći te provjeru osposobljenosti iz oblasti pružanja prve pomoći. U tome su nam pomogli naši volonteri koji su glumili povređenje, a da sve izgleda realnije pobrinula se naša volonterka Dalila Mehić koja je bila u ulozi šminkera za potrebe ovog takmičenja.

Među omladinom najviše bodova odnijela je Gimnazija Rizah Odžečkić koja je kao i prošle godine osvojila prvo mjesto, dok je među podmlatkom prvoplasirana bila Prva osnovna škola Zavidovići.

Čestitamo pobjednicima kao i ostalim školama koje su svojim pozitivnim takmičarskim duhom, ovom takmičenju dale posebnu draž tako da su svi učesnici imali priliku da usvoje nova znanja, ali da se uz to i dobro zabave.

Postarali smo se da sve škole dobiju zahvalnice za učešće kao i diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, dok su pobjedničke ekipe dobile i vrijedne poklone po kojima će im ovo takmičenje zasigurno ostati upamćeno još dugo. Za sve prisutne obezbijedili smo i užinu, odnosno sokove i sendviće.

Moramo se ovom prilikom zahvaliti direktorima Gimnazije Rizah Odžečkić i Mješovite srednje škole što su nam dozvolili da se takmičenje organizuje u zajedničkoj sali.

Ostale fotografije možete pogledati u galeriji: